Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zavarava saveznike

FOTO Jihadi John ima dvojnika?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Analitičari koji su proučavali snimke smaknuća Petera Abdula Rahmana Kassiga, kojeg su pogubili džihadisti, otkrili su da ga nije ubio takozvani Jihadi John, već možda njegov dvojnik.

Jihadi John možda koristi dvojnika kako bi zbunio nadzor područja kojeg saveznici provode bespilotnim letjelicama, otkrila je nova analiza najnovije snimke pogubljenja američkog humanitarca Petera Abdula Rahmana Kassiga. na snimci se, prema mišljenju analitičara, nalazi drugi militant, a ne takozvani Jihadi John, džihadist s londonskim naglaskom.

Pročitajte i ovo Napad na koncertnu dvoranu u Moskvi Spašavali goli život Svjedoci o paklu koji su prošli u dvorani u Moskvi: "Svi su vrištali, svi su trčali. Bilo je strašno, poput noćne more" Islamska država objavila fotografiju napadača koji su navodno odgovorni za napad u Rusiji Užas u Rusiji Islamska država objavila fotografiju napadača: Ovo su muškarci odgovorni za pokolj u Moskvi

Drugi džihadist s balaklavom vidljiv je samo u jednom kadru, što je analitičare dovelo do zaključka da je namjerno skriven, prenosi Mirror.

VIDEO Oči u oči s Jihadi Johnom

Svi ostali džihadisti u videu pokazuju svoje lice, a podsjetimo, riječ je o videu u kojem su smaknuti sirijski vojnici i piloti te Kassig.

"Mogao bi to biti dvojnik ili mamac", smatra Veryan khan, urednik i direktor Terrorism Research and Analysis Consortiuma, koji je snimku proučio za britanski antiekstremistički think-tank Quillam.

"Ne tvrdim da znam odgovor, ali njegov oblik i veličćina su slični", dodaje Khan.

Inače, vjeruje se da je Jihadi John zapravo londonski reper Abdel-majed Abdel Bary (24), a proteklog je tjedna na internetu izronila snimka kako daje izjavu tijekom prosvjeda u Londonu 2011. godine.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene