Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rat informacijama

FOTO Je li raketni sustav BUK bio parkiran na ovom mirnom trgu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Fotografija je to koja bi mogla odigrati presudnu ulogu u dokazivanju najsmrtonosnijeg čina ili se pak može odbaciti kao lažna propaganda.

Tijekom proteklog vikenda, ukrajinske sigurnosne službe (SBU) objavile su fotografije i videa za koja tvrde da dokazuju kako se raketni sustav BUK-M1 nalazio na području pod kontrolom pobunjenika, neposredno prije rušenja malezijskog zrakoplova na letu MH17 iznad istočne Ukrajine.

Pročitajte i ovo Šteta na zgradama u gradu Avdijivki na istoku Ukrajine Rat u Ukrajini Britanski obavještajci otkrili novu metu Rusa: "Trupe napreduju brže u tom području" Snimke iz ureda Sve se provjerava VIDEO Procurile snimke ukrajinskog zapovjednika kako se u uredu ljubaka s dvije djevojke

Među tim fotografijama našla se i fotografija koja prikazuje jedan od raketnih sustava BUK parkiranog u gradu Torezu, koji je pod kontrolom proruskih separatista. To je samo 7,5 kilometara od mjesta gdje se srušio malezijski Boeing 777. Šef SBU-a Vitalij Najada tvrdi da je fotografija koju možete vidjeti priloženu "dokaz" direktne umješanosti Rusije.

Što o kobnom letu MH17 znaju američki obavještajci?

U utorak je reporter Independenta bio na mjestu u Torezu, s kojeg je napravljena fotografija s raketnim sustavom BUK, no kad je fotografiju pokazao mještanima, oni su mu rekli kako je lažna te da oni nikakav raketni sustav nisu vidjeli parkiran na tom mjestu ili uopće.

"Svi ukrajinski mediji lažu. Nemamo mi raketa. Da imamo, bi li Ukrajinci bombardirali naše gradove?", rekao je mještanin Andrej Sušparnov.

Ukrajinske vlasti još nisu otkrile kako su došle do fotografije i tko ju je napravio, ali je ta fotografija svejedno postala dio goruće propagande sa svih strana.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene