Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Meksički narko karteli teško da su samo obična narko banda. Iamju dovoljno naoružanja da mogu proći i kao kvazi-militantni pobunjenici te predstavljaju najopasnije kriminalne organizacije u svijetu.


Meksička vojska svako malo zaplijeni velike količine oružja kojim se koriste meksički narko karteli. Obično se to dogodi nakon teške razmjene vatre, koja zna i satima potrajati i nakon koje meksička vojska obično zaplijeni preko stotinu komada naoružanja - od automatskih puški, teških strojnica, do snajpera i raketnih bacača, prenosi Wired.

Vezani članci Slika nije dostupna Najopakije bande na svijetu u samo jednoj državi Slika nije dostupna FOTO - FATALNA CLAUDIA: Ima rozi kalašnjikov i vodi elitni tim ubojica

>> Meksiko: Nekažnjeno 99 posto kaznenih djela

U jednoj zapljeni meksička vojska pronašla je zlatom i srebrom optočeni AK-47 Kalašnjikov pa se čovjek mora zapitati protiv kakve se to sile u Meksiku bore. Isto tako, pitanje je i otkud meksičkim narko kartelima toliko naoružanje? Generalno se smatra da meksičke narko bande oružje dobavljaju iz SAD-a i Centralne Amerike.

Čak 68.000 od 99.000 komada naoružanja zaplijenjenog u borbama s narko kartelima u Meksiku, američkog je porijekla, otkriveno je u travnju ove godine.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook