Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Prije dva dana počeo je popis stanovništva u susjednoj Bosni i Hercegovini. Popisivači su na terenu naišli na mnogobrojne probleme.


Dok im pojedini građani ne žele otvoriti vrata, drugi popisivačima ostavljaju poruke na ulaznim vratima o tome kako se izjašnjavaju i da nema potrebe da ulaze u njihovo domaćinstvo, piše Klix.ba.

Vezani članci Ivana Petrović - 2 Komentar Ivane Petrović: "Kad netko bude optužen, mi odmah moramo provjeravati ima li on slučajno BiH državljanstvo. Vlada već sutra mora poslati u Sabor izmjenu zakona" Koronavirus u Sarajevu, ilustracija Dodik: "Govore u kuloarima o mogućnosti da se raziđemo", Izetbegović: "Radije bih umro nego dopustio da genocidaši zavladaju dijelom BiH"

'U ovoj kući žive ljudi. Ostalo nas ne zanima! Marš!', stoji na poruci kod ulaza u kuću obitelji Divkovići.

>>Počeo je prvi popis stanovništva u BiH nakon 1991.

Ovo je prvi popis stanovništva od 1991., a neprestano pristižu brojni upiti građana o tehničkim detaljima i pitanjima na koje je potrebno odgovoriti.

Na terenu je 18.879 popisivača koji svoj posao obavljaju do 21 sat i nastavit će ga raditi do 15. listopada, kada se popis završava. Njihova je zadaća obići 24.321 popisno područje od kojih se svako sastoji od 70 do 100 kućanstava.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook