Šutu su lokalne vlasti prije poplava ostavljali pored rijeke.


Prvo na što se u Doboju ovih dana može naići su gomile smeća koje je nanijela voda. Osim smeća, na obalama rijeke nakupila i nevjerojatna gomila razne šute.

Vezani članci Riječka tržnica pod vodom (Foto: Goran Kovacic/PIXSELL) - 3 Prodavači ne odustaju: Tržnica u Rijeci i dalje je pod vodom, a već sutra stižu nove oborine Slika nije dostupna FOTO Doboj: Val koji je ušao u grad je bio visok između 3 i 4 metra!

Šutu su naime lokalne vlasti ostavile uz rijeku, a nakon katastrofalnih poplava završila je u rijeci, piše Avaz. Mještani Donje Orahovice, ali i općina Gračanica, Doboj Istok i Doboj, zbog neshvatljivog postupka lokalne vlasti Petrova, burno reagiraju i tražit će odgovornost.

FOTO U poplavama uhvatio zlatnu 'ribetinu'!

'Uzaludne su bile naše molbe, vapaji, dopisivanja s vlastima Petrova o problemima deponije koju su stalno ljeti palili, a mi se od dima i smrada u Orahovici gušili. Sada je Spreča nadošla i cijelu deponiju odnijela u korito Spreče, oko mosta, na okolno drveće i šiblje. Slike su užasavajuće i mi na ovome nećemo stati. Neko će morati za ovo odgovarati', kazao je Admir Gazibegović, načelnik općine Orahovica.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook