Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zato ga nije bilo 40 dana

FOTO Dao ih je smaknuti?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Južnokorejski mediji ističu da Kim Jong Un nije 40 dana bio odsutan zbog bolesti, nego zbog posve drugog razloga...

U posljednjih nekoliko tjedana nekoliko istaknutih dužnosnika Sjeverne Koreje doslovce je iščezlo iz izvještavanja sjevernokorejskih državnih medija, a to nije uobičajeno. Sukladno tom porasli su i strahovi da je sjevernokorejski vođa Kim Jong Un naredio još jednu široku čistku tijekom svojeg izbivanja iz javnosti.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin i Kim Jong Un - 3 neprijatelj broj jedan Nova prijetnja: "Sjeverna Koreja će upotrijebiti svu silu bude li napadnuta" Kim Jong Un - 2 Jeziva poruka "Rat je neizbježan": Kim Jong-un poručio da nema izbora te naredio vojci da pripremi nuklearne bombe, ako budu potrebne

Južnokorejski dnevni list JoongAng Daily izvještava da su ključni dužnosnici iz sjevernokorejskog kabineta izostali s važnih javnih događaja u posljednjih nekoliko tjedana. Jedan "dobro informiran" izvor rekao je za taj list da je dobio pouzdanu informaciju kako je šest dužnosnika na razini ministara smaknuto, prenosi Independent.

Misterij nestanka Kim Jong Una nije jedina bizarnost u toj zemlji...

Prema pisanju navedenog lista nestali su Sim Chol-ho, ministar telekomunikacija, Ma Won-chun, prominentni arhitekt i dužnosnik za građevinarstvo, general Ri Pyong-chol, zapovjednik sjevernokorejskog ratnog zrakoplovstva, Chang Ung, član Međunarodnog olimpijskog odbora i Ri Yong-gil, šef generalnog stožera sjevernokorejske vojske.

"Za razliku od većine zapadnih medija i njihovih izvora o Sjevernoj Koreji, njihova agenda je ozbiljna, a ne tabloidna. Prema tome priča o čistki je moguća. U ovom trenutku nevoljko bi rekao više od toga", istaknuo je Aidsan Foster-Carter, komentirajući pisanje JoongAng Dailyja.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene