Rosemere Fernandes de Andrade i njezin partner Joao oboje su crnoputi, no troje od njihove petero djece - nije!


Na oko 17.000 osoba samo se jedna rodi s albinizmom - nesposobnošću organizma da stvara pigment melanin. Jednom se može dogoditi, dvaput već jako teško, no šanse da isti crnoputi par čak tri puta dobije albino dijete gotovo da i nema. No, upravo to se dogodilo brazilskom paru koji ima petero djece, dvoje crne i troje albino - 10-godišnju Ruth Caroline, 8-godišnju Esthefany Caroline i 5-godišnjeg Kauana.

Prava rijetkost

Vezani članci Spaljivanje Amazonske prašume (Foto: Dnevnik.hr) - 2 U Amazoniji najviše lipanjskih požara od 2007.: Ljeto je tek počelo, bit će još gore U Brazilu je dosad od COVID-a umrlo više od pola milijuna ljudi Vlada se dugo opirala mjerama i cijepljenju: Na drugom su mjestu po broju smrti u pandemiji

Profesor genetike Valdir Balbino kaže kako je to zaista prava rijetkost s obzirom da su oba roditelja i dvoje djece crnoputi. Jer, da bi se rodilo albino dijete da oba roditelja moraju u sebi nositi gen albinizma, a čak i tada šansa da će se roditi albino dijete je 1:4.  

'Bogatstvo' za kreme

Obitelj je suočena s povećanim troškovima za kreme za sunčanje jer su takva djeca izuzetno osjetljiva. 'Bojim se da ne dobiju rak kože jer im ne mogu uvijek priuštiti zaštitu koja im treba', kazala je gđa. Fernandes koja mora kupovati skupe sunblockove i posebnu odjeću kako bi ih zaštitila, a vrlo često se suočava i s birokracijom ili čuvarima koji ne vjeruju kako to zaista jesu njezina djeca.