Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dvoje 'normalne' i troje albino

FOTO: Crni par čak tri puta dobio albino dijete

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rosemere Fernandes de Andrade i njezin partner Joao oboje su crnoputi, no troje od njihove petero djece - nije!

Na oko 17.000 osoba samo se jedna rodi s albinizmom - nesposobnošću organizma da stvara pigment melanin. Jednom se može dogoditi, dvaput već jako teško, no šanse da isti crnoputi par čak tri puta dobije albino dijete gotovo da i nema. No, upravo to se dogodilo brazilskom paru koji ima petero djece, dvoje crne i troje albino - 10-godišnju Ruth Caroline, 8-godišnju Esthefany Caroline i 5-godišnjeg Kauana.

Pročitajte i ovo Djeca i povici; ilustracija - 3 Organizatori se ograđuju Dječje skandiranje u Splitu zgrozilo javnost: "Kad ne reagiramo, djeca misle da je to normalno" Likvidacija Darka Geislera Nedeljkovića Sasuo kišu metaka u njega VIDEO Procurila uznemirujuća snimka: Pred ženom i djetetom brutalno likvidirali pripadnika škaljarskog klana

Prava rijetkost

Profesor genetike Valdir Balbino kaže kako je to zaista prava rijetkost s obzirom da su oba roditelja i dvoje djece crnoputi. Jer, da bi se rodilo albino dijete da oba roditelja moraju u sebi nositi gen albinizma, a čak i tada šansa da će se roditi albino dijete je 1:4.  

'Bogatstvo' za kreme

Obitelj je suočena s povećanim troškovima za kreme za sunčanje jer su takva djeca izuzetno osjetljiva. 'Bojim se da ne dobiju rak kože jer im ne mogu uvijek priuštiti zaštitu koja im treba', kazala je gđa. Fernandes koja mora kupovati skupe sunblockove i posebnu odjeću kako bi ih zaštitila, a vrlo često se suočava i s birokracijom ili čuvarima koji ne vjeruju kako to zaista jesu njezina djeca. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene