Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U komunističkoj uniformi

FOTO Angela Merkel kao vesela partizanka u mladim danima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U njemačkim medijima osvanula je stara fotografija kancelarke Angele Merkel u komunističkoj uniformi.

Njemačka kancelarka Angela Merkel poriče kako je bila bliska s komunističkom vlasti u bivšoj Istočnoj Njemačkoj, no njezina fotografija iz 1972. godine na kojoj sa smiješkom i u uniformi ide na vježbe, ne ide u prilog njezinim tvrdnjama.

Pročitajte i ovo Olaf Scholz STRES BEZ PRESEDANA Naslijedio je Mutti i preživio galopirajuću ekonomsku krizu, rat i nezadovoljne partnere: "Još se pokušava snaći, ali nema njezino iskustvo" Angela Merkel O UKRAJINI Angela Merkel u prvom intervjuu nakon odlaska s vlasti: "Naravno da sam se pitala što smo krivo učinili"

>> Orban: Politika Angele Merkel je nacistička

Na fotografiji koju možete videjti Merkel je tad imala 17 godina i nosila je prezime Kasner. Fotografija je prikazuje kako ležerno i sa smiješkom sudjeluje u vježbi civilne obrane, pod budnim okom istočnonjemačkog časnika, prenosi Daily Mail.

Radilo se o vježbama pružanja prve pomoći i priprema za nuklearni napad. Sva mladež u nekadažnjoj Istočnoj Njemačkoj morala je sudjelovati u tim vježbama, ako su željeli pohađati fakultet.

Za Merkel se pretpostavlja kako je bila tajnica za propagandu pokreta mladih FDJ.

'Dobro se sjećam Angele'

Fotografiju na kojoj se vidi njemačka kancelarka pronašla je i njemačkim novinama proslijedila prijateljica iz školskih klupa, Sonja Felssberg (58).

Morali smo spavati po nas 10 u sobi tijekom vježbi. Tad smo naučili previjati rane i stabilizirati pacijente - ništa drugačije od onog što naučite prvoj pomoći u Crvenom križu. Morali smo i marširati te se znati koristiti kartama i kompasom tijekom odlazaka u šumu i divljinu. Bilo je to davno, ali se dobro toga sjećam - i Angele', rekla je Felssberg.

Merkel ove jeseni ide u utrku za svoj treći mandat na mjestu njemačke kancelarke, a prema riječima jednog njezinog bliskog suradnika, ta ju je fotografija uznemirila. 'Gospođa kancelarka nije nimalo sretna', rekao je.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene