Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Reakcije iz svijeta

Forumi: Nevjerica, bijes, prijetnje na vijest o Bin Ladenovoj smrti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nevjericom, bijesom i prijetnjama Sjedinjenim Državama reagirali su komentatori na internetskim stranicama džihadista pri objavi smrti najtraženijeg terorista na svijetu Osame bin Ladena.

Prema prijevodima na engleski što su ih objavili američki instituti SITE i Jihadology, komentatori su šokirani viješću da je utemeljitelja terorističke mreže Al Kaide, koji se skrivao u Pakistanu, ubila specijalna američka postrojba. 'Ako je to istina, to je sramota za pakistanski narod koji nije uspio zaštiti islamskog junaka', napisao je jedan komentator i zaključio 'To je crn dan za sve nas'.

'Dao Bog da je obavijest lažna', napisao je drugi i dodao: 'ako je pak istina, to je katastrofa'. Na forumu Šumuh al-islam, neki je komentator napisao da će 'lavovi će ostati lavovi i nastaviti stopama Bin Ladena. O Alahu, neće Amerika znati što je sigurnost sve dok je ne budemo imali u Palestini'. 'Ako je vijest točna, hvala Alahu što ga Amerika nije uspjela uhvatiti živog. Inače bi ga ponizili kao i Sadama Huseina (svrgnutog iračkog predsjednika). Barem će mu se ispuniti najveća želja, da umre kao mučenik', jedan je od komentara na stranici džihadista.

Radosne reakcije Njujorčana i stanovnika Washingtona na objavu smrti Bin Ladena drugi je komentator ovako opisao: 'smiješna je ta njihova radost. Slavite tu vijest koliko god želite, nevjernici. Jer malo vam je vremena ostalo. Jer stići će vas stvarnost i poklopiti po glavi'. Jedan je komentator u nevjerici napisao da su 'Amerikanci ubili bin Ladena kako bi stvorili dobru izliku za povlačenje iz Afganistana'. (Hina)

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Reakcije iz vrha svjetske politike EU upozorava: Nakon Bin Ladenove smrti nužan oprez Slika nije dostupna Reakcije na pothvat SAD-a 'Smrt bin Ladena je veliko olakšanje za svijet'

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene