Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Širi se i dalje

Gigantska rupa progutala dvije kuće i brod, zbog opasnosti evakuirani i stanari okolnih kuća

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rupa koja se otvorila usred gradića Land O'Lakes a Floridi prvotno je bila veličine malog bazena, no nastavila je rasti već je progutala brod, uništila dva doma i potaknula dužnosnike da u petak evakuiraju stanovnike iz desetak okolnih kuća.

U petak ujutro jedna se kuća urušila. Rupa se nastavila širiti i progutala je, baš kao i brod koji se nalazio u dvorištu. Uskoro se urušilo i 80 posto druge kuće, rekao je Kevin Guthrie, pomoćnik za javnu sigurnost u okrugu Pasco. 

Pročitajte i ovo Ivan Bulj hoće li se vratiti? FOTO Pogledajte kako danas izgleda kuća Ivana Bulja, ubojice maloljetne Anđele Bešlić: Nakon 22 godine izlazi iz zatvora Očevid kuće u Ulici Zeleni kut - 3 Uzrok nije poznat Buknuo požar na kući kod Maksimira: Iz buktinje izvukli tijelo sina, otac prevezen u bolnicu

Do popodneva rupa je dosegla 75 metara u širinu te 15-ak metara u dubinu i zaprijetila da će uništiti i treću kuću, rekao je Guthrie.

Šef vatrogasaca okruga Pasco Shawn Whited rekao je novinarima da nitko nije bio kod kuće kad su odgovorili na telefonski poziv o pojavi rupe ispod broda u jednom dvorištu. "Nakon nekoliko minuta rupa se otvorila i brod je samo upao u nju", rekao je Whited.

Srećom, nitko nije ozlijeđen. Vatrogasci su uspjeli izvući dva psa i neke stvari iz jedne kuće prije nego se počela urušavati.

"Ovo su ljudski životi. Sve im je u toj kući. U kući u koju sam ušao smo zatekli stariju ženu u hodalici, pa smo željeli biti sigurni da imamo lijekove i stvari koje joj trebaju", rekao je zamjenik šerifa Jay Murphy.

Šerif Chris Nocco je rekao kako je tlo mekano čak i 10-ak metara od ponora te da imaju osjećaj kao da se tlo kreće.

"Dok hodate ulicom u očima ljudi vidite strah i zabrinutost. Strahuju što će se dalje dogoditi. Ovo ne možemo kontrolirati. To je majka priroda", rekao je šerif.

Zbog sigurnosti, oko rupe je podignuta ograda. Kada stane urušavanje ruu će sanirati ubrizgavanjem betona.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene