Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Finski sud ukinuo je osuđujuću presudu u slučaju Patria te naredio državi da Patriji nadoknadi pravne troškove i štetu nanesenu tijekom pravnog i sudskog postupka.


Raniju presudu protiv finske tvrtke Patria Land Services Oy u slučaju Patria, Okružnog suda u Finskoj, ukinuo je Prizivni sud u finskom gradu Turku. istovremeno, odbijene su i sve optužbe za mito u periodu između 2005. i 2008. godine, vezane za izvoz bojnih vozila Patria AMV u Hrvatsku, koje je finsko tužiteljstvo podnijelo protiv dvoje bivših djelatnika te finske tvrtke, izvjestila je tvrtka Patria na svojim internet stranicama .

Vezani članci Nediljko Boban Sudac Nediljko Boban za Dnevnik Nove TV o Mamićevim opužbama: "Nisam ga nikad ni vidio. On gradi priču koja će mu pogodovati" Slika nije dostupna Afera Patria: Tužitelj za Janšu traži dvije godine zatvora

"Očekivali smo ovakvu odluku Prizivnog suda. Smatramo da je odluka pravedna, kako pravno tako i u svjetlu iznesenih dokaza. Patria nema razloga za žalbu protiv presude. Sada ćemo detaljno proučiti odluku", rekla je glavna odvjetnica obrane Hanna Kyrki.