Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Fini ne želi u novu Berlusconijevu stranku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rascjep na talijanskoj desnici sve je očitiji. Čelnik Nacionalnog saveza i bivši ministar vanjskih poslova Gianfranco Fini odbacio je u ponedjeljak mogućnost ulaska njegove stranke u novu Stranku naroda slobode, osnivanje koje je u nedjelju uvečer najavio čelnik pokreta 'Naprijed Italijo' i bivši premijer Silvio Berlusconi.

- Ne pada nam (Nacionalnom savezu) ni na kraj pameti ući u novu stranku, rekao je Fini u ponedjeljak ujutro na Berlusconijevoj TV postaji Canale 5. 

Pročitajte i ovo Imane Fadil (Foto: AFP) Je li otrovana? Misteriozna smrt marokanske manekenke i stalne gošće Berlusconijevih "bunga bunga" zabava Slika nije dostupna Berlusconi najavio čvrst savez s Finijem

Nacionalni savez 'se neće raspustiti da bi ušao u
takvu stranku. Berlusconi je, naime, u nedjelju navečer, iznenada najavio ukidanje dosadašnjeg njegova pokreta 'Naprijed Italijo' i
osnivanje nove stranke koja ce se zvati Stranka naroda slobode. 

Tom najavom iznenadio je svoje saveznike u koaliciji desnog centra koji su od njega tražili promijenu strategije protiv vlade lijevog centra premijera Romana Prodija. Ocjenjuje se, medjutim, kako je najavio samo promjenu imena stranke. 

Berlusconi je izrazio nadu da će u novu stranku ući svi koji žele i
kako će se stvoriti 'novi politicari', ali je Fini odbacio ponudu. 

Berlusconi je kazao i kako je njegova stranka prikupila sedam milijuna potpisa protiv Prodija.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene