Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istraživanje javnog mišljenja

Finci ne žele u NATO zbog sukoba koji ih se ne tiču

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Većina Finaca protivi se pridruženju Finske NATO-u, jer bi to, drže, gurnulo nordijske zemlje u sukobe koji ih se ne tiču, rezultati su istraživanja javnog mišljenja koji su objavljeni.

Oko 56 posto ispitanika protivi se pridruženju NATO-u, a 26 posto ih je za. Istraživanje je proveo finski Gallup za jedan od vodećih finskih listova Helsingin Sanomat. Neprijateljsko stajalište prema NATO-o postupno raste u usporedbi s istraživanjem u veljači 2009., kad je 53 posto ispitanika bilo protiv ulaska u NATO, a 27 posto ga je podupiralo.

Pročitajte i ovo Šteta na zgradama u gradu Avdijivki na istoku Ukrajine Rat u Europi Obavještajac otkrio što na kraju čeka Ukrajinu: "Takvi ratovi mogu završiti samo na taj način" Aleksandar Vučić Rezolucija o genocidu Majke Srebrenice apeliraju: "Vučićeve prijetnje shvatite ozbiljno, hitno rasporedite NATO snage na granici"

Finci najviše strahuju od mogućnosti da ne budu gurnuti u sukobe koji ih se ne tiču: oko 75 posto ispitanika smatra da će se upravo to dogoditi ako se pridruže Atlantskom savezu, 61 posto ispitanika smatra da bi ulazak u NATO štetio odnosima zemlje s Rusijom, s kojom je granica duga 1340 km. Poput susjedne Švedske, Finska nije članica NATO-a, no sudjeluje u njegovim međunarodnim snagama u Afganistanu s oko 150 vojnika. Ostale nordijske zemlje, Danska, Norveška i Island, u sastavu su NATO-a. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene