Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nastavak upitan?

Filmska scena izazvala val napadaja u američkim kinima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Posljednji nastavak Sumrak sage 'Praskozorje: Prvi dio' sadrži nekoliko grafičkih scena koje su u kinima diljem SAD-a izazvale epileptične napadaje. Radi se o sceni u kojoj junakinja Bella rađa Edwardovo dijete.

Brandon Gephart iz Rosevillea i njegova djevojka gledali su film, kada je mladić tijekom scene poroda dobio napadaje te pao na pod. Kada je stigla hitna pomoć, mladić je ležao na podu, teško je disao i sav se tresao. Ostatak projekcije odmah je otkazan.

Pročitajte i ovo PR James Bond - Za smrt nema vremena Čekanje je konačno gotovo PR Deveti nastavak Brzih i žestokih Brzi i žestoki 9

Sličan slučaj dogodio se i u državi Utah, gdje se jedan čovjek onesvijestio tijekom filma. Njegova supruga je rekla kako se napadaj dogodio tijekom iste scene. Muškarac je najprije nerazumno mrmljao zatim brzo treperio očima i na kraju pao u nesvijest, piše Daily Mail.

Stručnjak za epilepsiju Michael G. Chez, rekao je da na scenu mogu reagirati samo oni 'fotoosjetljivi'. 'Napadaji mogu biti uzrokovani treptećim crvenim svjetlom kod ljudi koji imaju genetske predispozicije za to.' Tako je i jedna epizoda Pokemona, koja je emitirana tijekom 90-ih izazvala val napadaja kod male djece. 'U većini slučajeva, jednokratni napadaji ne mogu učiniti dugoročne štete',rekao je dr. Chez.

Mladić je nakon nesretnog slučaja izjavio kako je ispunio svoju dužnost kao dečko te da nipošto više neće gledati 'Sumrak' filmove. Film koji je u prvom tjednu zaradio više od 70 milijuna dolara, posljednji dio najavljuje za 2012. godinu no nakon niza nesretnih slučajeva, producenti najavljuju moguću odgodu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene