Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Talijanska je policija objavila nevjerojatne snimke pljačke draguljarnice u Milanu. Nakon nekoliko mjeseci u bijegu lopovi su uhićeni, istraga je policiju vodila i preko Hrvatske, a dvojicu pljačkaša odala je samo jedna jedina riječ.


Radnica draguljarnice u Milanu nije ni slutila zbog čega je zapravo potencijalni kupac na dobrom engleskom zamolio da mu pokaže onaj nešto skuplji nakit od izloženog. Čim je čuo da se otvaraju vrata sefa, pljačkaš je divljački nasrnuo na nju i vrlo brzo je svladao na tlu. Selotejpom joj je vezao ruke, a potom u draguljarnicu pustio svog suučesnika. U samo nekoliko minuta počistili su sef - dragulje i nakit vrijedne nekoliko stotina tisuća eura potrpali u torbe i pobjegli u nepoznatom smjeru.

Vezani članci Opljačkana poslovnica Zlatarne Celje u Praškoj ulici - 2 Opljačkana poslovnica Zlatarne Celje u Zagrebu, ukraden nakit vrijedan više stotina tisuća kuna Policijski očevid, ilustracija Pljačka u Vrbovskom: Prijetio radnici na benzinskoj i oteo joj novac

Nakon više od 5 mjeseci potrage, talijanska policija jučer je potvrdila da je uhvatila pljačkaše. Riječ je o dvojici srpskih državljana, koji su samo nekoliko sati nakon pljačke već bili na granici Hrvatske i Srbije. Iz MUP-a neslužbeno doznajemo da su Talijani tijekom istrage surađivali i s hrvatskom policijom. No jesu li pljačkaši i prošli kroz Hrvatsku, nisu nam smjeli otkriti.

"Hrvatska policija koja ima kontrolu na ulazu, znači nije još u Schengenskom prostoru, zasigurno nije mogla ako nije, a vjerojatno nije imala nikakvu informaciju, da se radi o počiniteljima razbojništva u Italiji koji imaju namjeru proć kroz Hrvatsku. U tom slučaju ti ljudi su bili samo obični građani. Plijen nisu sigurno nosili sa sobom nego je on nekim drugim kanalima išao", kaže sigurnosni analitičar Željko Cvrtila.

Pljačkašima je, među ostalim, presudilo i to što su na samo nekoliko sekundi progovorili na srpskom. Riječ "Čekaj" prepoznala je napadnuta radnica i talijanskoj policiji dala zlata vrijedan trag. Srbijanske državljane stare 29 i 30 godina sada čeka suđenje za tešku krađu. 

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr