Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve više jača

Filipini: Stotine evakuiranih pred tajfunom Megi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stotine stanovnika evakuirane su iz sjevernog dijela Filipina kojemu se približava i sve više jača tajfun Megi s vjetrovima brzine 225 kilometara na sat.

Nadležne vlasti povisile su stupanj pripravnosti na najvišu razinu 4, u pokrajinama Isabela i Cagayan, koje će Megi, lokalno zvana tajfun 'Juan', poharati.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Velika oluja hara VIDEO: Tajfun Megi na Filipinima usmrtio 10 ljudi Slika nije dostupna Filipini ugroženi Tajfun Megi mogao bi izazvati nestašicu riže na svijetu

Vlasti su upozorile da bi Megi mogal čupati stabla i pokidati eletkrične vodove, a najviše štete nanijeti plantažama kokosa, riže i kukuruza.

Stotine stanovnika već su napustile sela u pokrajini Cagayan, a vojska je rasporedila tisuće svojih pričuvnih časnika i dragovoljaca. Očekuje se da će Megi još jačati prije nego počne slabiti u ponedjeljak u Cagayanu.

>> Tajfun u Kini usmrtio 54 osobe

Oko 20 tropskih ciklona pohara svake godine otočje Filipini i usmrti tisuće ljudi. Prošle godine gotovo je 1.000 stanovnika poginulo u nizu tropskih ciklona koji su izazvali najgore poplave zadnjih nekoliko desetljeća u Manili, a također i više desetaka klizanja tla na sjeveru Filipina. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene