Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spašeno više od 800 ljudi

Filipini: Traga se za desecima osoba sa trajekta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pet osoba poginulo je, a najmanje 63 nestalo na jugu Filipina, prilikom brodoloma trajekta na kojem se nalazilo gotovo tisuću putnika i članova posade, priopćeno je iz službenih izvora.

Službeni izvori za sada su potvrdili potragu za 30 osoba. Čelnik obalne straže admiral Wilfredo Tamayo kazao je da je većina od 847 putnika i 117 članova posade sa broda Superferry 9 prebačeno na dva obližnja komercijalna broda otprilike pet sati nakon što se trajekt počeo prevrtati nedaleko od poluotoka Zamboanga.

Pročitajte i ovo Filipinski ratni brod Odnosi su na prekretnici Proključalo na Dalekom istoku, SAD je spreman intervenirati: "Nitko nas neće pokoriti, odgovorit ćemo na napade" Primopredaja broda Dalmacija u danskom Hirtshalsu - 4 Ovog ljeta u prometu FOTO Jadrolinija preuzela Dalmaciju: Pogledajte norveški trajekt koji će ploviti Jadranom i što sve nudi

Ministar obrane Gilbert Teodoro kazao je da su se tijekom gužve kod spašavanja utopili dijete i muškarac. Troje putnika je ozlijeđeno, objavila je obalna straža. Ratni brodovi i helikopteri pomažu u spašavanjum, dodao je Teodoro. Uzrok preokretanja još nije poznat. Nesreće na moru česte su na Filipinima zbog tropskih oluja, lošeg održavanja brodova i slabe provedbe sigurnosnih pravila.

Provjerava se ima li na obali preživjelih

'Ispitujemo sve moguće sektore u potrazi za preživjelima', kazao je na radiju admiral Wilfredo Tamayo. 'Brodovi mornarice i vojne letjelice istražuju zonu', dodao je on.

Upozoreni pozivom u pomoć s trajekta, teretni i ribarski brodovi krenuli su u pomoć trajektu prihvativši na palube preživjele. Ministar obrane Gilberto Teodoro kazao je da lokalni dužnosnici pokušavaju provjeriti ima li na obali preživjelih putnika. Spašene osobe upućene su u luku Zamboanga, 70 nautičkih milja od mjesta brodoloma, kako bi ondje primili njegu, kazao je pomoćnik predsjednika tvrtke u vlasništvu trajekta Jess Supan.

Prvi podaci govorili su da se najmanje dvoje utopilo a 80 nestalo. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene