Tropska oluja na Filipinima (Foto: AFP)
Tropska oluja na Filipinima (Foto: AFP) Foto: Afp

Dvadeset šest osoba smrtno je stradalo u klizanju tla izazvanom tropskom olujom Kai-Tak na otoku u središnje-istočnom dijelu Filipina, a 23 osoba smatra se nestalima, objavile su vlasti.


O poginulima na otoku Biliran objavljeno je dan nakon prolaza oluje arhipelagom. Kai-Tak posebno se obrušio u subotu na istočne otoke Samar i Leyte, primoravši na evakuaciju gotovo 88.000 osoba.

Vezani članci Slika nije dostupna Strašna oluja u Poljskoj: Otkinuti krovovi na 200 kuća, više od 100.000 ljudi ostalo bez struje Vulkan Taal na Filipinima VIDEO Drama na poznatoj turističkoj destinaciji, niz erupcija izazvao strah: ''Postoji mogućnost jačih''

"Ukupno je 26 osoba poginulo u klizanju tla u četiri grada" na otoku Bilaran, kazao je Sofronio Dacillo, pokrajinski dužnosnik službe za upravljanje katastrofama.

Gerardo Espina, guverner Bilarana, otoka sasvim blizu Leytea, potvrdio je broj mrtvih na tv postaji ABS-CBN, dodajući da se 23 osobe smatra nestalima.

Vlasti su u subotu utvrdile smrt tri osobe, ali se ne zna jesu li uključene u novu bilancu.

U nedjelju je Kai-Tak izgubio na snazi i pretvorio se u tropsku depresiju, ali su vlasti upozorile na mogućnost od poplava i klizanja tla. (Hina)