Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Toaletna afera' u Sloveniji

Fiktivno naručili toaletni papir za pola milijuna eura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovenski zavod za mirovinsko osiguranje pretrpio je štetu od najmanje pola milijuna eura zbog prijevare u kojoj su tri njegova službenika odobravala fiktivne narudžbe golemih količina toaletnog papira i papirnatih ubrusa.

Tri osumnjičena službenika dijelila su zaradu s jednom privatnom trgovačkom tvrtkom u slučaju koji su slovenski mediji nazvali 'toaletnom aferom'.

Pročitajte i ovo Predsjednik Milanović sudjelovao na sastanku povodom obilježavanja 20 godina članstva Slovenije u EU, 22. travnja 2024. okupljanje u Brdu kod Kranja Milanović o zasjedanju Sabora: "Neću nikoga požurivati, nikakva alkemija i metafizika, to su vrlo jednostavne stvari" Tuča u Sloveniji hladna fronta VIDEO Dijelove Slovenije poharala tuča, objavljena snimka kako se hladna fronta kreće prema Hrvatskoj

Kako prenose slovenski mediji, unutarnji nadzor pokazao je da su trojica službenika tog zavoda u dogovoru s trgovačkom tvrtkom 'Mavrica' od početka 1999. do sredine 2002. godine fiktivno naručivala goleme količine papirnatih ubrusa i toaletnog papira te dijelila tako stečenu zaradu.

List 'Žurnal' navodi da je prijevara otkrivena kad je financijska kontrola utvrdila da naručena roba šezdesetak puta premašuje uobičajene potrebe osoba zaposlenih u zavodu. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene