Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vremešni Fidel Castro narodu je objavio tužnu vijest - da je, bar u jednoj stvari, poput svih ostalih.


Lider kubanske revolucije Fidel Castro (89) ukazao se na svečanom zatvaranju Kongresa Komunističke partije u utorak, čiji članovi su ga dočekali velikim pljeskom i uz skandiranje 'Fidel, Fidel!'.

'Uskoro ću napuniti 90 godina. Uskoro ću biti kao svi drugi. Svima će nama doći vrijeme. Ovo je možda posljednji put da vam se obraćam', rekao je otac kubanske revolucije priznajući da se i njemu bliži Sudnji dan.

Na Kongresu je njegov brat Raul (84) ponovo izabran na novi petogodišnji mandat na čelu stranke. Raul je Fidela naslijedio na čelu Kube 2008. godine nakon što se ovaj, nakon 49 godina vladavine, odlučio povući zbog bolesti. I od tada se rijetko pojavljuje u javnosti, a ovo je bio jedan od njegovih najdužih nastupa u posljednje vrijeme.

Dužnosnici na Kubi kažu kako Fidel Castro ne vodi državnu politiku, ali ga se konzultira prije svih važnih odluka. Raul je najavio da će se povući s mjesta predsjednika države 2018. godine kada će zemlju preuzeti 'nova generacija Kubanaca', što god to značilo, piše CNN.
 

Vezani članci Slika nije dostupna Putin u posjetu Kubi, sastao se s braćom Castro i obećao 3,5 milijardi dolara ulaganja Slika nije dostupna 'Nisam ni sanjao da ću doživjeti ovoliku starost'