Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opet u akciji

Femenice umalo uzurpirale Putinovo glasovanje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ukrajinske aktivistice i pripadnice udruge Femen, umalo su priredile show ruskom predsjedničkom kandidatu Vladimiru Putinu, no na glasačko mjesto na kojem je on izašao glasovati, pojavile su se ipak nakon njega.

Tri djevojke, obnaženih grudi i poruka ispisanih po gornjem dijelu obnaženih tijela, zaletjele su se prema glasačkim kutijama i htjele ih 'ukrasti', no osiguranje ih je ubrzo spriječilo.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Jasan stav Putinova nova prijetnja: "Oni za nas postaju legitimne mete, ma gdje se nalazili" Boris Nadeždin predsjednički izbori Tko je izazivač Vladimira Putina? "Postoji sila koja pokreće moju kampanju"

>> VIDEO: Toplessom na ulicama protiv Putina

Na njihovim tijelima stajale su poruke 'kradem za Putina', a trčeći prema glasačkim kutijama sve tri su povikale 'Putin je lopov'. Glasačko mjesto preplavili su i novinari, koji su nedugo prije incidenta zabilježili i ruskog premijera Putina kako glasuje na istom biračkom mjestu. Novinari su, naravno, zabilježili i Femenice u akciji.

Izlazne ankete predviđaju pobjedu Putina u njegovom pohodu na treći predsjednički mandat, ali opozicija već otprije smatra kako su izbori već unaprijed namješteni u njegovu korist.

Femenice su svjetsku slavu stekle topless prosvjedima oko raznih političkih pitanja. Na meti su im posebice Putin i ruske tvrtke, poput Gazproma, ispred kojeg su isto tako prosvjedovale u toplessu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene