Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Američki FBI je u lovu na snajperista koji napada objekte američke vojske oko Washingtona.


Dosada je izveo 5 napada i to uvijek istom puškom, potvrdili su istražitelji. Zadnji je put pucao na postaju za novačenje u sjevernom dijelu Virginije. Nitko nije bio ozlijeđen. FBI vjeruje kako snajperist pokušava izbjeći moguće žrtve, zbog čega napada samo po noći ili u ranim jutarnjim satima.

Vezani članci Pobornici američkog predsjednika Donalda Trumpa su se probili u zgradu Kongresa - 2 FBI: "Nema dokaza o sudjelovanju ljevičarskih ekstremista u neredima na Capitolu" Agent FBI-a, arhiva (Foto: AFP) Ubijena dva agenta FBI-a na Floridi, upucani dok su izvršavali sudski nalog

Svoj pohod je započeo u listopadu napadom na Nacionalni muzej marinaca u Virginiji, kada je ispalio 10 hitaca. Osoblje Muzeja prvotno je mislilo da su tragovi na prozorima ptičji izmet, piše Skynews. Samo nekoliko dana kasnije pucano je na Pentagon.

>> SAD: Pucano u Nacionalni muzej Marinskog korpusa

Pošto je čak tri puta pucao na Muzej, FBI vjeruje da se radi o bivšem pripadniku marinaca, koji je gnjevan na vojsku. Uvjereni su da incidenti nisu povezani s Al Qaedom.