Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Fantomska jahta uočena uz australsku obalu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Postavljen stol, uključeno računalo, ali na palubi nema nikoga. Australske vlasti u nedoumici su nakon otkrića 'fantomske' jahte uz sjeveroistočnu obalu Australije.

Jahtu dugu 12 metara uočio je u četvrtak carinski helikopter na oko 150 km od Townsvillea, blizu Velikog koraljnog grebena, prema nacionalnom radiju.

Pročitajte i ovo Jahta - 5 Pravna bitka Luksuzna jahta blokirana u Hrvatskoj ide na aukciju? Predsjednik oprezan: "Ako je to ukrajinsko, to treba dati Ukrajini" Jahta Royal Romance Uskoro istječe privremena mjera Ekskluzivne snimke Dnevnika Nove TV: Ruska jahta pod sankcijama isplovila iz trogirskog brodogradilišta

Pokrenuta je potraga za članovima posade, među kojima bi trebalo biti dvoje 60-godišnjaka, i jedna osoba od 56 godina.

'Sve se činilo normalno', ispričao je glasnogovornik hitne službe iz Queenslanda Jon Hall. 'Motor je radio, računala također, na stolu se nalazio laptop. Radio je bio upaljen kao i GPS, a uokolo je bila hrana i kućanske potrepštine, ali ni traga posadi', rekao je. 

Prema riječima policije, jedan od članova posade kupio je brod u Airlie Beachu (južno od Townsvillea), a članovi posade namjeravali su se vratiti u Zapadnu Australiju istočnom obalom. 

Vlasti analiziraju podatke s GPS-a. 'To će nam omogućiti da utvrdimo kretanje jahte posljednjih dana i nadamo se kako ćemo moći utvrditi zonu potrage kako bismo ih našli', dodao je Hall.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene