Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dok narod gladuje

ZALJUBLJENIK U LUKSUZ: Evo na što troši Kim Jong Un

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Klaviri, luskuzni automobili...i jedno i drugo voli si priuštiti Kim Jong Un koji je u godinu dana potrošio 716 milijuna dolara i tako udvostručio potrošnju svog preminulog oca.

Sjevernokorejski mladi vođa Kim Jong Un je rastrošan, piše Daily Mail. Prema podacima koje je prikupila komisija Ujedinjenih naroda novac troši na luksuzne stvari - klavire, automobile...

Pročitajte i ovo Ilustracija Vojna vježba "Nuklearni okidač": Sjeverna Koreja sprema se za rat Vladimir Putin i Kim Jong Un - 3 neprijatelj broj jedan Nova prijetnja: "Sjeverna Koreja će upotrijebiti svu silu bude li napadnuta"

Njegovu vladavinu koja je počela 2012. obilježili su, među ostalim, ekstravagantan ukus i raskošan stil života.

U godini dolaska na vlast, prema tvrdnjama UN-ovog izvješća na 374 stranice, potrošio je 716 milijuna dolara. Time je udvostručio potrošnju svog oca Kim Jong Ila od 333 milijuna dolara godišnje.

Istražitelji Kim Jong Unu: Mogli bi vam suditi za masovna ubojstva! Evo što im je odgovorio...

Istraga koja je trajala godinu dana pokazala je da je mladi vođa u zemlju uvezao nekoliko desetaka luksuznih automobila i desetke klavira.

Bivši pripadnik režima koji je pobjegao iz zemlje UN-u je rekao kako Kim koristi novac zarađen prodajom slonovače, ali i prodajom alkohola islamskim zemljama.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene