Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tradicionalna medicina

Evo Morales je znao piti mokraću kao lijek

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bolivijski predsjednik Evo Morales, pripadnik urođeničkog plemena Aymara koji je rođen i odrastao u zabitom području planinskog masiva Anda, u srijedu je otkrio da se svojedobno znao liječiti ispijanjem vlastite mokraće.

"Dok sam živio na selu, koristio sam lampaju i wiru-wiru kako bih izliječio kašalj ali i, ne mogu lagati, mokraću. Kad mi je liječnik rekao - "Pij mokraću, to je dobro" - ja sam se liječio tako što sam pio mokraću, to mi je bio lijek", rekao je Morales na svečanosti u regiji Cochabambi, na kojoj je nazočio stavljanju u rad moderne medicinske opreme.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna nakon ostavke Bivši bolivijski predsjednik Evo Morales pobjegao u Meksiko, poslali zrakoplov po njega Evo Morales (Foto: AFP) Zatražio je šef oružanih snaga Bolivijski predsjednik Evo Morales podnio ostavku: "Naša želja je povratak društvenog mira"

Morales zatvara veleposlanstva SAD-a?

Lampaja i wira-wira su biljke koje se koriste u kućnom, tradicionalnom liječenju kašlja, prehlade i reume.

Tijekom svečanosti predsjednik je ustvrdio i kako bi bolivijski liječnici trebali kombinirati ljekovita sredstva tradicionalne medicine, koja se i danas često rabe u siromašnim urođeničkim područjima zemlje, s metodama liječenja koje propisuje moderna medicina. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene