Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bolivijski predsjednik Evo Morales, pripadnik urođeničkog plemena Aymara koji je rođen i odrastao u zabitom području planinskog masiva Anda, u srijedu je otkrio da se svojedobno znao liječiti ispijanjem vlastite mokraće.


"Dok sam živio na selu, koristio sam lampaju i wiru-wiru kako bih izliječio kašalj ali i, ne mogu lagati, mokraću. Kad mi je liječnik rekao - "Pij mokraću, to je dobro" - ja sam se liječio tako što sam pio mokraću, to mi je bio lijek", rekao je Morales na svečanosti u regiji Cochabambi, na kojoj je nazočio stavljanju u rad moderne medicinske opreme.

Morales zatvara veleposlanstva SAD-a?

Vezani članci Evo Morales stigao u Meksiko (Foto: AFP) Evo Morales stigao u Meksiko: "Borba se nastavlja, svi narodi imaju pravo na slobodu" Evo Morales (Foto: AFP Photo/Venezuelian Presidency) Latinoamerička ljevica osudila "državni udar" u Boliviji protiv "brata predsjednika", a Meksiko Moralesu nudi azil

Lampaja i wira-wira su biljke koje se koriste u kućnom, tradicionalnom liječenju kašlja, prehlade i reume.

Tijekom svečanosti predsjednik je ustvrdio i kako bi bolivijski liječnici trebali kombinirati ljekovita sredstva tradicionalne medicine, koja se i danas često rabe u siromašnim urođeničkim područjima zemlje, s metodama liječenja koje propisuje moderna medicina. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook