Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stari se...

Zemlje u kojima će se uskoro prodavati više pelena za odrasle nego pelena za djecu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Opće je poznato da svjetsko stanovništvo ubrzano stari, no znate li u kojim zemljama će živjeti apsolutno najstariji ljudi?

Prema podacima UN-ovog ureda za ekonomska i društvena pitanja Japan trenutno ima najstarije stanovništvo. Čak 23 posto Japanaca starije je od 65 godina. A prema predviđanju UN-a sve će razvijene zemlje uskoro imati staro stanovništvo baš kao i Japan, piše Slate.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić suočavanje s istinom Vučić u UN-u pozvao na glasanje protiv rezolucije o genocidu u Srebrenici: "Ne samo da neće dovesti do mira..." Aleksandar Vučić Napetost zbog rezolucije Genocid u Srebrenici ponovno izaziva tenzije, Vučić poručio: "Suprotstavit ćemo se koliko možemo"

Na ovim grafikama jasno se vidi koliko će se to mijenjati do 1050. i do 2100. godine.

Znate li koja zemlja iz regije će do 2030. postati 10. po starosti stanovnika?

Posljedice starenja stanovništva su sljedeće: sve će više biti umirovljenika zbog čega će porezi na rad biti sve veći, recesije sve češće i oporavak gospodarstava sve teži.

Ovaj trend starenja stanovništva nemoguće je zaustaviti, a do 2050. među najstarijim zemljama bit će Japan, Italija, Njemačka i Španjolska.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene