Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vojna propaganda

Ovako to rade u Sjevernoj Koreji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjeverna Koreja kaže da je spremna raznijeti vojne centre u Južnoj Koreji ako nastave s provokacijama, prenosi Reuters.

Građani Pyongyanga osudili su južnokorejski vojni vrh zbog pokretanja velikih vojnih vježbi protiv Sjeverne Koreje. Naime,  prošli je tjedan južnokorejska vojska organizirala vježbu u blizini morske granice, i to na prvu godišnjicu napada sjevernokorejske vojske na otok Yeonpyeong kada je poginulo četvero ljudi, uključujući dvoje civila.

Pročitajte i ovo Ilustracija Škola u Trogiru Uhićen otac učenice koji je upao u razred i šakom udario profesora: "Djeca su u šoku!" Policija u Vukovaru, ilustracija Podignuta optužnica Optuženi napadači na skupinu djece u Vukovaru: Za četvoricu se traži produljenje istražnog zatvora, za petog mjera opreza, a šesti je u bijegu

Gnjev građana pojavio se nakon što je režim Sjeverne Koreje očito pokrenuo novu propagandnu akciju. Video u kojem je snimljena obitelj, koja gleda dokumentarac o snazi sjevernokorejske vojske te osuđuje vojne vježbe Južne Koreje, Reutersu je dala Središnja novinska agencija (KCNA) iz Sjeverne Koreje.

'Na televiziji sam gledao vojni dokumentarac koji mi je dao veću snagu. Mislim da SAD i južnokorejski režim pribjegavaju bezobzirnim provokacijama protiv Sjeverne Koreje ne znajući koliko je naša vojska snažna. Ako i dalje nastave s provokacijama, dignut ću u zrak njihova vojna središta pomoću svega što sam naučio od našeg generala Kim Jong-ila', rekao je 22-godišnji Jong Gyong-Chol iz Pyongyanga.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene