Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nekom smiješno, ali vrlo učinkovito

Evo kako se prikupljaju donacije za izbore!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tajvanska Demokratska napredna stranka doslovce je 'upala' u kasice prasice svojih pristaša kako bi prikupila sredstva za kampanju.

Opozicijska stranka DPP dosjetila se neobičnog načina prikupljanja sredstava za izbore - putem kasica prasica. Ideja se rodila nakon što je jedan dječak dao svoju kasicu predsjedničkoj kandidatkinji stranke, 55-godišnjoj Tsai Ing-wen. Aktualna vlada je tada tu donaciju proglasila ilegalnom jer maloljetnici ne smiju sudjelovati u političkim kampanjama, no ideja je ostala.

Pročitajte i ovo Juraj Pojatina Analiza stručnjaka Ljudi pod ruševinama, rupe na cestama... Što bi se dogodilo da je tajvanski potres pogodio Zagreb? Snimke potresa na autocesti užas na Tajvanu VIDEO Jezivi prizori potresa na autocesti: Vozila su doslovce poskakivala

DPP je u protekla dva mjeseca diljem zemlje od pristaša dobila više od 143.000 kasica prasica i prikupila oko 6.7 milijuna dolara.

'Mnogi nisu znali kako da Tsai Ing-wen pomognu u kampanji ili im je bilo neugodno jer su mogli donirati samo mali iznos. No, ovako su se više povezali sa strankom i znaju da lako mogu biti dio kampanje', kazao je glasnogovornik stranke Jason Lin.

Izbori na Tajvanu održavaju se ove subote, a posljednji rezultati anketa pokazuju kako su oporbena kandidatkinja Tsai i aktualni predsjednik Ma Ying-jeou rame uz rame.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene