Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon što se izljube, 'bacaju' se na posao. Talijanski karabinjeri snimili su svečanost zloglasne kriminalne skupine 'Ndrangheta'.


Milanski karabinjeri objavili su video gostoljubivih okupljanja osumnjičenih mafijaša na farmi u mjestu Castello di Brianza na sjeveru Italije. Mafijaši su se međusobno izljubili u obraze i obavili neke tajne ceremonije, piše NY Daily News. 

Vezani članci Radijator, ilustracija Dolazi sibirska zima, a mi ne znamo? Provalio u kuću, 89-godišnjakinji skinuo i ukrao radijatore Migranti - 2 Stručnjak za sigurnost: "Otisak na leđima izbjeglica potječe ili od štapa ili od pendreka, a ne od oružja kakvo spominju"

Kamerom je uhvaćeno regrutiranje, odnosno prisezanje na odanost članova zloglasne kriminalne skupine 'Ndrangheta'. Jedan od novaka ima tek 17 godina. Zakletva nove članove podsjeća da se od izdajnika očekuje da se ubiju, kao i da uvijek pri ruci trebaju imati dodatni metak ako dođe do toga.

Gdje su nestali tradicija i tajnost? Moderni mafijaši ne mogu odoljeti Facebooku

Istražitelji nisu objasnili kako su uspjeli snimiti svečanost. Tužitelji su pak naglasili da su vlasti prvi put dobile video rituala inicijacije. Nakon ljubljena u obraze četiri muškarca skupila su se zajedno, a za to vrijeme ponavljane su riječi zakletve.

Istraga u sklopu koje je snimljen video dovela je do 38 uhićenja. Tužiteljica Ilda Boccassini rekla je da video prikazuje kako 'sila tradicije' pomaže globalnoj organizaciji za krijumčarenje kokaina da napreduje.