Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Razvijaju software

Da ne vidi šef - Facebook će vas spriječavati da objavite pijane fotografije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kombinirajući tehnologiju prepoznavanja lica i umjetnu inteligenciju, sustav na kojem se radi bit će sposoban razlikovati pijane od trijeznih fotografija.

Facebook radi na softwareu koji bi mogao spriječiti korisnike popularne društvene mreže da objavljuju svakojake fotografije samih sebe, piše BBC.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tragedija u Zagrebu 51-godišnjak pijan isteturao iz kafića, pao i preminuo Slika nije dostupna OPASNOST NA CESTI Vozio pijan i unatoč zabrani vožnje pa još i ignorirao policiju: Nakon triježnjenja završio iza rešetaka

Kombinirajući tehnologiju prepoznavanja lica i umjetnu inteligenciju, sustav će biti u stanju razlikovati pijane i trijezne slike. 'Jeste li sigurni da želite da vaš šef i vaša majka vide ovo', pitat će.

Plan je otkrio šef Facebookovog istraživačkog laboratorija za umjetnu inteligenciju Yann LeCun.

Ovo su nova pravila - Hoćete li od 1. siječnja i dalje imati Facebook profil?

Podsjetimo, Facebook već koristi tehnologiju za prepoznavanje lica koja omogućuje identificiranje korisnika i pravilno označavanje korisnika. Inače, tvrtka sve više koristi tehnologiju u kombinaciji sa softwerom za umjetnu inteligenciju.

Kontroverzna budućnost

Umjetna inteligencija već se koristi za ispitivanje cjelokupnog ponašanja na Facebooku kako bi se utvrdio najbolji sadržaj za 'news feed'.

Sljedeća faza bit će analiziranje teksta u statusu i automatsko sugeriranje odgovarajućih hashtagova.

Zanima vas što sve Google zna o vama? Provjerite

LeCun se dotaknuo i budućnosti u kojoj bi digitalni asistent mogao posredovati u interakciji između vas i vaših Facebook prijatelja. Takva budućnost vjerojatno će se pokazati kontroverznom te će i korisnici i zagovornici privatnosti zahtijevati da opcija bude samo mogućnost, a ne već zadana postavka.

S umjetnom inteligencijom eksperimentiraju mnoge velike tehnološke tvrtke. Laboratorije ima i Google koji u umjetnu inteligenciju i robotiku ulaže velika sredstva.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene