Oko 20.000 ljudi evakuirano je u srijedu u Koelnu, što je najveća poslijeratna evakuacija u tom zapadnom njemačkom gradu, nakon što je otkrivena tisuću kilograma teška bomba iz Drugog svjetskog rata na sjeveroistoku grada.


Među evakuiranima je i 1.100 stanara doma za umirovljenike i doma za invalide u četvrti Riehel. Zatvoren je gradski Zoološki vrt te lokalne škole pošto je neeksplodirana bomba pronađena tijekom radova na održavanju podzemnog sustava grijanja.

Vezani članci Avion, ilustracija Žena zakasnila na let pa lagala da je u avionu bomba, i to ne u bilo čijoj torbi Kapitol, Washington Policija okružila automobil kod Kapitola: Muškarac tvrdio da ima bombu, zaposlenici evakuirani iz obližnjih zgrada

Bomba je otkrivena u blizini mosta Muelheima na rijeci Rajni, javlja BBC. Očekuje se da će bomba biti deaktivirana tijekom poslijepodneva.

Lažna dojava o bombi u Lisinskom

U međuvremenu je blokiran cestovni, željeznički, riječni i zračni promet u regiji.

Pronalaženje neeksplodiranih bombi gotovo je uobičajeno u Njemačkoj na koju su savezničke i sovjetske snage bacile milijune tona bombi pred kraj Drugog svjetkog rata. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook