Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zatvorena moskovska Oktyabrskaya metro stanica ponovno je otvorena nakon što pirotehničari u sumnjivoj vrećici nisu pronašli eksploziv. Bombi nije bilo ni na evakuiranim željezničkim postajama.


Policija je zatvorila ulaz u moskovsku podzemnu željeznicu nakon što je pronađena sumnjiva vrećica. Pirotehničari u vrećici nisu pronašli eksploziv, pa je ponovno otvorena.

Vezani članci Napad nožem, ilustracija Podstanar (44) nakon svađe izbo vlasnicu stana (74), preminula je u bolnici Agent FBI-a, arhiva (Foto: AFP) Pucnjava u sjedištu CIA-e, napadač ranjen

Moskovske vlasti su prethodno naredile evakuaciju putnika s dvije željezničke postaje nakon što su primile prijetnje bombom. Anonimni izvor tvrdi kako su oko 9 sati ujutro po lokalnom vremenu primili dojavu o tome kako je bomba postavljena na željezničkim postajama, piše RIA novosti. No pirotehničari nisu pronašli bombe detaljnom pretragom za eksplozivnim napravama.

Policija je krenula i u provjeru drugih željezničkih postaja u Moskvi. 'Na drugim postajama nema trenutno potrebe za evakuacijom putnika', rekla je glasnogovornica policije. Policija traži osobu koja je lažno dojavila prijetnju bombom. Prijeti mu i do tri godine u zatvoru.

Moskovska policija je nakon napada u zračnoj luci Domodedovo u visokoj pripravnosti. U tom napadu 24. siječnja poginulo je 36 osoba, a deseci su ranjeni.

>> Tuga u Rusiji: Dan žalosti za žrtve napada u Domodedovu

Tijekom prošlog vikenda zbog prijetnji bombom evakuirano je nekoliko trgovačkih centara.