Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NAJVEĆA OD DRUGOG SVJETSKOG RATA

Evakuacija 54.000 stanovnika njemačkog grada na sam Božić

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog nešto kompliciranijeg deaktiviranja bombe teške 1,8 tona iz Drugog svjetskog rata, dio građana njemačkog Augsburga na Božić će morati napustiti svoje domove. Radi se o najvećoj evakuaciji u Njemačkoj nakon Drugog svjetskog rata.

Građani Augsburga, grada na jugu Njemačke, s nevjericom su dočekali vijest da će njih 54.000 morati na sam Božić privremeno napustiti svoje domove.

Pročitajte i ovo Studenti voze tramvaje u Nuernbergu - 2 Problem u Njemačkoj Zbog manjka radne snage, traže studente da voze tramvaje: ''Moramo istražiti sve mogućnosti'' Rusi moćnim oružjem otežavaju Ukrajincima na bojišnici Objavili i snimku VIDEO Rusija krenula u masovnu proizvodnju zastrašujućeg oružja: "Zapad nema pojma što se događa, mogu razoriti bilo koji europski grad"

Naime, zbog pronalaska 1,8 tona teške bombe iz Drugog svjetskog rata na obližnjem gradilištu, iz sigurnosnih razloga građani su prisiljeni na privremenu evakuaciju iz centra grada. Deaktiviranje ogromne bombe britanske proizvodnje potrajati će cijeli dan, a odabrana je nedjelja zbog manje prometa i gužvi, javljaju lokalni mediji.

Njemački Spiegel javlja da se radi o najvećoj evakuaciji u toj zemlji nakon Drugog svjetskog rata zbog neeksplodirane bombe.

Augsburg je od Munchena udaljen oko 80 kilometara i bio je gotovo uništen za vrijeme bombardiranja tijekom Drugog svjetskog rata.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene