Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Europska komisija traži opcije za rješavanje pitanja ZERP-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Europska komisija razmatra opcije za rješavanje pitanja hrvatskog Zaštićenog ekološko-ribolovnog pojasa, ali za sada ne želi o tome javno govoriti, izjavila je glasnogovornica povjerenika za proširenje Krisztina Nagy.

"Komisija je spremna pomoći u pronalaženju rješenja koje rješava taj problem i sada razmatramo opcije, ali u ovom je trenutku prerano javno govoriti o tome", rekla je glasnogovornica Olllija Rehna.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Europska komisija istaknut će potrebu bržeg rješavanja problema ZERP-a Slika nije dostupna Ljubljana: Rješenje problema sa ZERP-om treba predložiti Hrvatska

Jučer je u ubljani slovenski ministar vanjskih poslova Dimitrij Rupel izjavio da je u tijeku inicijativa europskog povjerenika za proširenje Ollija Rehna po kojoj bi Hrvatska do kraja ovog mjeseca poništila odluku kojom je ZERP stupio na snagu s početkom ove godine i za zemlje članice EU-a.

U komisiji su još ranije potvrdili da je hrvatski premijer Ivo Sanader telefonski razgovarao s povjerenikom Rehnom, ali pojedinosti razgovora nisu poznate.

Prema izvorima iz slovenskog predsjedništva EU-a, pitanje ZERP-a nije na dnevnom redu sastanka ministara vanjskih poslova EU-a u ponedjeljak u Bruxellesu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene