Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hladni stanovi

Europa pod snijegom: Najviše problema u BiH

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dok se u Istri kupaju, a Dalmaciju mete bura, Europu je okovao snijeg. Najviše je problema izazvao u susjednoj BiH.

I snijeg je Bosni i Hercegovini donio probleme. U Sarajevu svako malo nestane struje. Skupe medicinske aparate u Kliničkom Centru Univerziteta Sarajevo nisu mogli ni pokrenuti. Prestali su primati pacijente dok se stanje ne normalizira. Sarajlije nemaju samo problema sa zdravstvenom službom, prvi snijeg dočekali su u hladnim stanovima. U isto vrijeme Nijemce takve brige ne more, jer oni uživaju u zimskim radostima. 'Baš je lijepo što već ima ovoliko snijega. Možemo se grudati', rekao je Franz Matscheroth, turist. Na zapadu snijeg je najviše problema donio vozačima. U Njemačkoj se 20-ak automobila lančano sudarilo. Prvi snijeg, na svu sreću nije odnio i prve žrtve.

Pročitajte i ovo Snijeg u Tršću, mjestu u Gorskom kotaru Proljeće na pauzi VIDEO Nevrijeme pogodilo Istru, grom zapalio kuću. U Gorskom kotaru pao snijeg Ilustracija upaljen meteoalarm Stiže pogoršanje vremena, u nekim dijelovima Hrvatske padat će i - snijeg!

>> BiH: Snijeg otežao promet i opskrbu strujom

'Najbolje je kad solju pospem puteve i onda nemam brige', rekao je Thomas Rheine, domar. Ima i onih koji uopće ne razumiju čemu takva strka oko normalne izmjene godišnjih doba, dok je drugima prebrzo iz kratkih rukava u kapute. 'Što mislim? Mislim da je ovo sasvim normalno doba za prve snježne pahulje', rekao je jedan Nijemac. 'Meni je stvarno prerano i za zimu i za snijeg. Htjela bih osjetiti i malo jeseni. Zima bi trebala pričekati barem još 20 dana', rekla je Poljakinja. Ovaj prvi listopadski snijeg Europi je donijela ciklona nazvana Stjepan. Još neka područja Stjepan bi mogao zabijeliti ovog tjedna.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene