Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Europska komisija u Tripoliju

EU u borbi protiv ilegalnog useljavanja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izaslanstvo Europske komisije doputovalo je u Tripoli u posjet posvećen suradnji na području borbe protiv ilegalnog useljavanja.

Prvoga dana posjeta, europska povjerenica zadužena za pitanja imigracije, Cecilia Malmstroem i njezin kolega povjerenik za proširenje Štefan Fuele sastali su se s libijskim ministrom unutarnjih poslova Abdelfatahom al-Obeidijem te s ministrom vanjskih poslova Musom Kusom. Konferencija za novinare koja se trebala održati u ponedjeljak poslijepodne otkazana je.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nastavak reforme pravosuđa Josipović i Vandoren o preostalim zadaćama do ulaska u EU Slika nije dostupna EK upozorava Facebook 'zna' sve podatke o djeci

Razgovori s libijskim diplomatima čiji je cilj potpisivanje 'sporazuma koji će sadržavati točke o suradnji - obuhvaćajući sva područja, potrajali su dulje nego što je bile predviđeno i nastavljeni su i tijekom večeri', rekao je europski izvor, ne objavivši pojedinosti. U priopćenju podijeljenom novinarima u Tripoliju, Fuele je istaknuo kako je 'u Libiju doputovao s ponudom o partnerstvu, koji bi EU-u omogućio da podupre napore na reformama u Libiji - u tranziciji te zemlje prema tržišnoj ekonomiji, trajnome razvoju i vladavini zakona'. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene