Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Boris Tadić

'EU, SAD i Rusija prioritet srbijanske vanjske politike'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbijanski predsjednik Boris Tadić izjavio je da su Europska unija, ali i Sjedinjene Američke Države i Rusija tri stupa srbijanske vanjske politike te da Srbija, ako ne ojača odnose s njima, ne može ostvariti svoje nacionalne interese.

'Najvažniji čimbenik naše vanjske politike jest integracija u EU i ostvarenje toga strateškog vanjskopolitičkog cilja', rekao je Tadić novinarima na veleposlaničkoj konferenciji srbijanskog Ministarstva vanjskih poslova. Dodao je da će Srbija biti sposobna osigurati svoje gospodarske interese i bolji životni standard građana onoliko koliko bude djelotvorna njezina vanjska politika te da je bitna uloga svih veleposlanika u privlačenju novih stranih ulaganja i otvaranju radnih mjesta.

Pročitajte i ovo Ilustracija Izbori na pragu Stare podjele ne vrijede: Pet plemena definirat će Europu, kojemu vi pripadate? Gejevi i politika - 2 tema i netema Zašto je u Hrvatskoj seksualna orijentacija ministra Habijana tema? "Predsjednik je još jednom spustio razinu političke komunikacije"

'Konkurencija za strana ulaganja danas je veća nego ikad u zadnjih nekoliko desetljeća. Stoga naša diplomatsko-konzularna predstavništva, veleposlanici i svi djelatnici Ministarstva vanjskih poslova moraju prihvatiti takvu ulogu', rekao je Tadić. Veleposlaničku konferenciju, u kojoj sudjeluju svi veleposlanici i diplomatsko-konzularni predstavnici, Ministarstvo vanjskih poslova organiziralo je kako bi se odredili vanjskopolitički prioriteti u 2009.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene