Obavijesti Video Pretražite Navigacija
EU zaključila:

Ruska zabrana uvoza sirovog povrća krši pravila

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šef Delegacije Europske unije u Moskvi Fernando Valenzuela izjavio je da ruska zabrana uvoza sirovog povrća iz EU-a nije opravdana te da je u suprotnosti s pravilima Svjetske trgovinske organizacije

Nema dovoljno znanstvene osnove koja bi opravdala zabranu...', rekao je Valenzuela. Rusija je uvela tu zabranu pošto je optužila Bruxelles da nije pružio dovoljno informacija o smrtonosnoj epidemiji izazvanoj novim sojem bakterije E.coli.

Pročitajte i ovo Pad aviona U plamenu VIDEO Dramatična snimka pada ruskog aviona: Vatrena buktinja zahvatila zrakoplov, pilot spašen 200 metara od obale Sergej Lavrov Komentirao ukrajinski plan Putinov ministar o pregovorima s Ukrajinom: "Ovo je neprihvatljivo"

Valenzuela je ponovio poziv EU-a na ukidanje zabrane uveden i rekao je kako se nada da će ta situacija biti riješena u roku od nekoliko dana. Također je kazao kako je iznenađen da je Rusija uvela ovu zabranu koja je u suprotnosti s pravilima WTO-a u vrijeme dok pokušava postati članicom te organizacije. 'Rusija bi već trebala dragovoljno i u potpunosti provoditi pravila (WTO-a). Nema smisla ...čekati do posljednjeg dana da se to učini'.

Europska komisija smatra da je potez Moskve nesrazmjeran. (Hina)


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene