Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za osiguranje javnih financija

EU: Poziv na usklađeno povlačenje poticajnih mjera

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čelnici EU-a pozvali su svoje partnere iz skupine G20 uoči njihova sastanka na vrhu krajem ovoga tjedna na dogovor o usklađenom povlačenju izvanrednih poticajnih fiskalnih mjera kako se ne bi ugrozila održivost javnih financija.

'S obzirom na rizike od kasnog povlačenja izvanrednih fiskalnih poticaja na održivost javnih financija, na samitu u Torontu skupina G20 trebala bi se dogovoriti o usklađenoj i izdiferenciranoj izlaznoj strategiji kako bi se osigurale održive javne financije', kaže se u pismu predsjednika Europske komisije i Europskog vijeća Josea Manuela Barrosa i Hermana Van Rompuy upućenog čelnicima zemalja članica skupine G20 koji će se okupiti na sastanku na vrhu u Torontu 26. i 27. lipnja.

Pročitajte i ovo Paket Vladinih mjera - 4 I mirovine dio mjera Vlada će odigrati posljednju kartu uoči raspuštanja Sabora: Evo što će biti s računima za plin i struju te cijenama proizvoda Ilustracija Disciplina pred izbore Sve stranke u Saboru objavile izvještaje o poslovanju: Podaci su zanimljivi

Čelnici EU-a također su zatražili uvođenje poreza na financijske transakcije na svjetskoj razini te oporezivanje banaka. Barroso i Van Rompuy zauzimaju se i za to da se najkasnije sljedeće godine počne s fiskalnom konsolidacijom i strukturnim reformama kako bi se potaknuo rast. Predsjednici država ili vlada zemalja članica EU-a dogovorili su na svom zadnjem sastanku 18. lipnja zajedničko stajalište koje će zastupati na samitu u Torontu. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene