Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rupa na krovu

Snažna eskplozija u plinskom postrojenju, ima mrtvih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U eksploziji koja se dogodila u plinskom postrojenju u Teksasu, jedan je zaposlenik poginuo, dok je drugi s teškim ozljedama prevezen u bolnicu. Kvaliteta zraka uslijed eksplozije nije narušena, pa nije bilo potrebe ni za evakuacijom.

Eksplozija se dogodila u postrojenju tvornice Air Liquide u La Porteu, 40 kilometara jugoistočno od Houstona. Pri tome je poginuo 30-godišnji Javier Ortiz, zaposlenik tvrtke. Drugi zaposlenik je teško ozlijeđen i nalazi se u bolnici u kritičnom stanju. Opečeno mu je 75 posto tijela, javlja AP.

Pročitajte i ovo Ilustracija Izvijestila policija Zbog nestručno spojene plinske boce došlo do eksplozije: Ozlijeđene dvije osobe Eksplozija plina u Varaždinu Strava u autoservisu FOTO Detalji eksplozije u Varaždinu: Tri osobe završile u bolnici, opečen i učenik (15), bio je na praksi

Odmah po eksploziji u subotu ujutro, stanovnicima okolnog područja upućen je automatski telefonski poziv kojim im je priopćeno kako je požar pod kontrolom te da nema potrebe za evakuacijom.

>> VIDEO Eksplozija u sjedištu naftne kompanije, broj mrtvih popeo se na 32!

Službenici koji mjere kvalitetu zraka, priopćili su da nema opasnosti. 'Prema našim saznanjima, i saznanjima vlasti koji nadziru kvalitetu zraka, nisu puštene nikakve opasne supstance', potvrdio je Michael Rosen glasnogovornik tvornice Air Liquide.

Dodao je kako još nije poznat uzrok eksplozije. 'U ovom trenutku ne znamo što je uzrokovalo eksploziju, ali to se istražuje. Važno je napomenuti kako ništa opasno nije pušteno u atmosferu', zaključio je Rosen.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene