Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Turska neće šutjeti ako Izrael ponovno napadne Libanon ili Pojas Gaze, rekao je u četvrtak turski premijer Recep Tayyip Erdogan, koji je u posjetu Bejrutu.


'Izrael želi ući u Libanon zrakoplovima ili najmodernijim tenkovima i ubijati žene i djecu, uništiti škole i bolnice, a zatim od nas tražiti da šutimo?" upitao je Erdogan na godišnjem sastanku Unije arapskih banaka.

Vezani članci Hobotnica napala čovjeka u Australiji 04 Hobotnica u plićaku napala geologa: ''Voda je odjednom postala mutna...'' Slika nije dostupna Napad na izraelski turistički autobus u Bugarskoj 'izveo Hezbolah'

'Želi li upotrijebiti najmodernije oružje i fosforne bombe i ući u Gazu, ubijati djecu i tražiti od nas da šutimo?' upitao je Erdogan u nazočnosti libanonskog premijera Saada Haririja. 'Nećemo šutjeti i svim ćemo se snagama zauzimati za pravdu', zaključio je.

Između bivših saveznika Turske i Izraela vlada napetost od izraelske ofenzive na Pojas Gaze krajem 2008., a odnosi su dodatno pogoršani nakon izraelskog napada na humanitarni konvoj za Gazu.

Krajem svibnja u napadu izraelske specijalne postrojbe na brodove koji su željeli probiti blokadu koju je Izrael nametnuo Gazi poginulo je devet turskih državljana. Od tada Erdogan ne propušta priliku da kritizira Izrael. (Hina)