Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Upozorenje

Erdogan: Turska neće šutjeti ako Izrael napadne Libanon

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Turska neće šutjeti ako Izrael ponovno napadne Libanon ili Pojas Gaze, rekao je u četvrtak turski premijer Recep Tayyip Erdogan, koji je u posjetu Bejrutu.

'Izrael želi ući u Libanon zrakoplovima ili najmodernijim tenkovima i ubijati žene i djecu, uništiti škole i bolnice, a zatim od nas tražiti da šutimo?" upitao je Erdogan na godišnjem sastanku Unije arapskih banaka.

Pročitajte i ovo Rusiji je teško povjerovati da je Islamska država odgovorna za teroristički napad Napad u Moskvi Rusiji je teško povjerovati u krivnju Islamske države: "Zapad se požurio pripisati im odgovornost" Policija u Vukovaru, ilustracija Podignuta optužnica Optuženi napadači na skupinu djece u Vukovaru: Za četvoricu se traži produljenje istražnog zatvora, za petog mjera opreza, a šesti je u bijegu

'Želi li upotrijebiti najmodernije oružje i fosforne bombe i ući u Gazu, ubijati djecu i tražiti od nas da šutimo?' upitao je Erdogan u nazočnosti libanonskog premijera Saada Haririja. 'Nećemo šutjeti i svim ćemo se snagama zauzimati za pravdu', zaključio je.

Između bivših saveznika Turske i Izraela vlada napetost od izraelske ofenzive na Pojas Gaze krajem 2008., a odnosi su dodatno pogoršani nakon izraelskog napada na humanitarni konvoj za Gazu.

Krajem svibnja u napadu izraelske specijalne postrojbe na brodove koji su željeli probiti blokadu koju je Izrael nametnuo Gazi poginulo je devet turskih državljana. Od tada Erdogan ne propušta priliku da kritizira Izrael. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene