Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ugrožena kompenzacija

Erdogan se distancirao od Pariškog sporazuma zbog stajališta SAD-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan u subotu se, na kraju summita G20 u Hamburgu, distancirao od Pariškog sporazuma o klimi zbog stajališta Sjedinjenih Država po kojem SAD izlaze iz tog globalnog sporazuma.

Erdogan je kazao da američka odluka da se povuče iz sporazuma znači da je Turska manje spremna ratificirati taj sporazum jer američki potez ugrožava kompenzaciju koja je obećana zemljama u razvoju.

Pročitajte i ovo Protest Palestinaca iz Ramallaha zbog napada na bolnicu - 1 Brutalni napad Pristižu žestoke osude zbog krvave eskalacije nasilja u Gazi: "Napad je zastrašujući i apsolutno neprihvatljiv" Recep Tayyip Erdogan Velika čistka Erdogan objavio sastav nove vlade: Samo dva ministra preživjela su velike promjene

Turski predsjednik kazao je da je, kada je njegova zemlja potpisala taj sporazum, Francuska obećala Turskoj neke kompenzacije zbog financijskih troškova koje bi prihvaćanje sporazuma moglo donijeti njegovoj zemlji.

"Tako smo kazali da ako se to dogodi tada će sporazum biti ratificiran u parlamentu. U suprotnome neće", rekao je Erdogan na tiskovnoj konferenciji, dodajući da turski parlament još nije odobrio sporazum.

"Stoga nakon ovog koraka koji poduzima SAD naša pozicija bliža je tome da sporazum ne prođe u parlamentu", rekao je turski predsjednik istaknuvši da njegovu zemlju više treba gledati kao na zemlju u razvoju nego li kao na razvijenu zemlju ako se želi prihvaćanje Pariškog sporazuma u turskom parlamentu.

"Kazao sam gospodinu Macronu i gospođi Merkel da dok ne budu ispunjena obećanja koja su nam dana do tada to neće proći u parlamentu", dodao je Erdogan. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene