Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Turski predsjednik Recep Tayip Erdogan je na optužbe ruskog predsjednika Vladimir Putina o turskim ustupcima džihadistima u četvrtak poručio da je angažman njegove zemlje u borbi protiv Islamske države (IS) neosporan.


Turski predsjednik Recep Tayip Erdogan je tražio od Rusije da dokaže svoje tvrdnje da je Turska kupovala naftu od IS i rekao da su oni koji ih optužuju za kupovinu nafte od Daecha obvezni pružiti dokaze za svoje optužbe.

Vezani članci Jan Hamacek i Andrej Babis Rusija poručila da će odgovoriti na protjerivanje diplomata iz Češke: ''Uzvratit ćemo mjerama koje će prisiliti počinitelje da shvate svoju odgovornost'' Aleksej Navaljni Rusija neće dopustiti da Navaljni umre u zatvoru: "Ponaša se kao huligan koji želi pozornost. Jedan dan ga boli ruka, drugi noga..."

"Ukoliko nemate, vi ste klevetnici", rekao je turski predsjednik prvi puta reagirajući na ruske optužbe.

Odnosi Ankare i Moskve su u teškoj krizi od kada je tursko zrakoplovstvo u utorak srušilo ruski bombarder Su-24 bluzu granice sa Sirijom.

PUTIN TAPKA PRSTIMA 'Još uvijek čekamo razumno objašnjenje Turske'

Turci kažu da je zrakoplov letio u njihovom zračnom prostoru i da su ga nekoliko puta upozorili da iz njega izađe prije nego su na njega otvarili vatru. Rusi tvrde da je Su-24 stalno letio u sirijskom zračnom prostoru i da ga prije rušenja nije kontaktiralo tursko zrakoplovstvo.

Rusija nakon incidenta optužuju Tursku za povezanost s IS

"Naša borba protiv Daecha se nastavlja, ona je neprestana i aktivna. Turska je gotovo jedina zemlja koja se iskreno bori protiv Daecha", inzistirao je Erdogan.

"Nitko nema pravo osporavati borbu naše zemlje protiv Daecha i optuživati nas", dodao je.

Islamsko-konzervativni predsjednik je rekao da ga rastužuje incident i prijetnje ruske strane i zaključio da su oni strateški partneri. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook