Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

'Zapad nije bio do kraja pošten'

Erdogan: 'Europljanima postavljam pitanje: jeste li vi održali svoja obećanja'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Turski predsjednik poručio je kako će Turska održati obećanje u pogledu izbjeglica i dodao kako EU nije Turskoj dala dovoljno pomoći.

Turski predsjednik Tayyip Erdogan poručio je u ponedjeljak da će Turska održati svoje obećanje dano Europskoj uniji vezano uz izbjeglice, ali i da je EU propustila održati svoj dio pogodbe.

Pročitajte i ovo Gordan Akrap, sigurnosni stručnjak za Dnevnik Nove TV Sigurnosni stručnjak o posjetu Erdogana Hrvatskoj i visokoj razini pripreme: "Zamislite kako je građanima Bruxellesa" Slika nije dostupna Zagrepčani, budite strpljivi Erdogan dolazi u Zagreb: Od utorka do četvrtka posebna regulacija prometa u dijelu grada

EU je u ožujku sklopila sporazum da će Turskoj, kao uzvrat za sprječavanje prelaska migranata u Grčku, slati pomoć za sirijske izbjeglice u toj zemlji, obnoviti pristupne pregovore i ukinuti vize za turske državljane koji žele posjetiti Europu.

Dogovor još nije finaliziran.

"Želim jasno reći: mi ćemo održati obećanje u pogledu izbjeglica", rekao je Erdogan u intervjuu za njemačku tv postaju ARD.

"Ono što smo obećali još vrijedi. Ali Europljanima postavljam pitanje: jeste li vi održali svoja obećanja", pitao je Erdogan dodavši da EU nije Turskoj dala dovoljno pomoći. "Zapad nažalost nije bio do kraja pošten", ustvrdio je. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene