Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik turske vlade Recep Tayyip Erdogan u današnjem je obraćanju svojim stranačkim kolegama bio jasan kada je riječ o prosvjedima na istanbulskom trgu Taksim. 'Ta je stvar sada završena, više nećemo biti tolerantni.'


Prosvjedi diljem Turske odnijeli su četiri života, troje prosvjednika i jednog policajca, rekao je u utorak predsjednik turske vlade Recep Tayyip Erdogan u govoru u parlamentu u Ankari. "Troje mladih i jedan policajac izgubili su živote u tim događajima", rekao je Erdogan zastupnicima svoje Stranke pravde i razvoja (AKP).

Vezani članci Slika nije dostupna Recep Tayyip Erdogan: Rock zvijezda Bliskog istoka ili novi diktator? Slika nije dostupna Prosvjednici se vratili na Taksim, kako će reagirati policija?

Turska udruga liječnika (TBB) objavila je priopćenje sredinom dana u kojem je potvrdila podatke predsjednika vlade i promijenila svoje dotadašnje podatke o troje smrtno stradalih. Četvrta žrtva je jedan 26-godišnji radnik ranjen u glavu na prosvjedu u Ankari.

>> Policajac puca po prosvjednicima i pogađa jednog u glavu

Prema TBB-u, u nemirima koji traju 12 dana u Turskoj, osim četvero mrtvih ranjeno je 4.947 ljudi. TBB je u utorak obznanila da je jedan 47-godišnji radnik umro nakon srčane krize u okviru prosvjeda 5. lipnja u Ankari i precizirala da će istražiti mogućnost povezanosti te smrti s uporabom suzavca.

Erdogan je u govoru pred zastupnicima svoje stranke rekao da park Gezi nije područje okupacije i "pozvao sve one koji su iskreni da se povuku". Premijer je uz ostalo u utorak najavio da njegova vlada neće biti nimalo tolerantna prema prosvjednicima koji već 12 dana traže njegovu ostavku.

"Ta je stvar sada završena. Više nećemo biti tolerantni", rekao je. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook