Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kraj krize

Enrico Letta imenovan mandatarom talijanske vlade

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Drugi čovjek talijanske ljevičarske Demokratske stranke Enrico Letta imenovan je mandatarom za sastav nove talijanske vlade, čime bi se trebala okončati dvomjesečna kriza vlasti u Italiji.

Talijanski predsjednik Giorgio Napolitano pozvao je 46-godišnjeg Enrica Lettu na sastanak u Kvirinalsku palaču i uručio mu mandat za sastav nove vlade. Dob ovog ambicioznog političara, smatraju njegove kolege, vjerojatno mu je išla u prilog, jer su Talijani na zadnjim izborima izrazili želju za pomlađivanjem svoje političke elite.

Pročitajte i ovo Fontana di Trevi Najavila vladajuća koalicija Susjedna zemlja postrožuje naplatu poreza iznajmljivačima nekretnina za odmor Slika nije dostupna 'Do posljednjeg dana' Napolitano najavio da ostaje do kraja mandata

>>Giorgio Napolitano ponovno izabran za predsjednika Italije!

Enrico Letta nećak je Giannija Lette, dugogodišnjeg čovjeka od povjerenja Silvia Berlusconija, što bi moglo olakšati dogovore između dviju velikih talijanskih političkih stranaka. Vremešni talijanski predsjednik (87),izabran na drugi mandat kako bi izvukao zemlju iz teške gospodarske krize, jasno je dao do znanja koji će put slijediti: Italiji treba vlada sposobna okupiti glavne stranke u parlamentu, jer nijedan koalicijski blok nema dovoljnu većinu za sastavljanje vlade. Program buduće vlade je već jasan - prije svega mora riješiti gospodarsku i socijalnu situaciju u zemlji - Italija je u recesiji, a nezaposlenost pogađa 11,6 posto stanovništva. Potrebno je provesti političke reforme, usvojiti novi izborni zakon i smanjiti broj parlamentarnih zastupnika.(HINA)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene