Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pilot bivše JNA Emir Šišić, u Italiji osuđen na 15 godina zatvora zbog rušenja helikoptera Europske zajednice iznad Hrvatske, neće biti uskoro pušten iz zatvora u Sremskoj Mitrovici, gdje od četvrtka izdržava ostatak kazne, unatoč najavama pojedinih srbijanskih medija.'Takva očekivanja nisu realna, jer se u pravnoj državi Šišić može koristiti samo pravnim sredstvima', izjavio je danas za Radio B92 Šišićev odvjetnik Milorad Panjević, najavivši kako će uložiti zakonske pravne lijekove.

Vezani članci Slika nije dostupna Presječen kanal krijumčarenja ljudi Slika nije dostupna Rimski sud ide u postupak protiv časnika JNA

I bivši ministar za ljudska i manjinska prava Rasim Ljajić, koji se bavio premještajem Šišića u Srbiju, kaže da su najave o trenutačnu Šišićevu oslobađanju štetne.

'Predstavnici talijanske vlade su kao jedan od razloga za oklijevanje s premještajem Šišića navodili to što je u medijima u Srbiji stvaran dojam da Šišić nakon prebacivanja u Srbiju treba biti pušten na slobodu, zbog čega su neki od njih posumnjali u to da ćemo poštovati odredbe Konvencije o transferu osuđenih', istaknuo je Ljajić istom radiju. 

Dodao je da je Italija zadržala pravo da prati razvoj događaja
sa Šišićem, kojem je sud u kaznu već uračunao četiri i pol godine koje je do sada proveo u zatvoru.

Prema srbijanskim propisima Šišić može tražiti prijevremeno puštanje na slobodu kad izdrži polovicu kazne na koju je osuđen. 

U helikopteru koji je u siječnju 1992. srušio tadašnji pilot JNA Šišić poginulo je pet promatrača EZ-a - četvorica Talijana i jedan Francuz.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju