Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Emir Šišić neće uskoro na slobodu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pilot bivše JNA Emir Šišić, u Italiji osuđen na 15 godina zatvora zbog rušenja helikoptera Europske zajednice iznad Hrvatske, neće biti uskoro pušten iz zatvora u Sremskoj Mitrovici, gdje od četvrtka izdržava ostatak kazne, unatoč najavama pojedinih srbijanskih medija.


'Takva očekivanja nisu realna, jer se u pravnoj državi Šišić može koristiti samo pravnim sredstvima', izjavio je danas za Radio B92 Šišićev odvjetnik Milorad Panjević, najavivši kako će uložiti zakonske pravne lijekove.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Osumnjičene dvije ženske osobe Taksist izbole, skinule ga i opljačkale Slika nije dostupna Presječen kanal krijumčarenja ljudi

I bivši ministar za ljudska i manjinska prava Rasim Ljajić, koji se bavio premještajem Šišića u Srbiju, kaže da su najave o trenutačnu Šišićevu oslobađanju štetne.

'Predstavnici talijanske vlade su kao jedan od razloga za oklijevanje s premještajem Šišića navodili to što je u medijima u Srbiji stvaran dojam da Šišić nakon prebacivanja u Srbiju treba biti pušten na slobodu, zbog čega su neki od njih posumnjali u to da ćemo poštovati odredbe Konvencije o transferu osuđenih', istaknuo je Ljajić istom radiju. 

Dodao je da je Italija zadržala pravo da prati razvoj događaja
sa Šišićem, kojem je sud u kaznu već uračunao četiri i pol godine koje je do sada proveo u zatvoru.

Prema srbijanskim propisima Šišić može tražiti prijevremeno puštanje na slobodu kad izdrži polovicu kazne na koju je osuđen. 

U helikopteru koji je u siječnju 1992. srušio tadašnji pilot JNA Šišić poginulo je pet promatrača EZ-a - četvorica Talijana i jedan Francuz.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene