Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Dušu i krv za domovinu'

ElBaradei: Egipat je na pragu novog doba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Egipat je na pragu novog doba, rekao je u nedjelju Mohamed ElBaradei obraćajući se tisućama prosvjednika okupljenih u središtu Kaira tražeći odlazak predsjednika Mubaraka.

Dobitnik Nobelove nagrade za mir pridružio se na trgu Tahrir gdje su prosvjednici skandirali 'narod želi pad predsjednika' i 'žrtvovati ćemo dušu i krv za domovinu'. 'Budite strpljivi, promjena stiže', dodao je ElBaraidei prosvjednicima i ustvrdio da su na 'dobrom putu te da je njihova snaga u njihovoj brojnosti'.

Pročitajte i ovo Prizori na ulicama 16 ljudi ubijeno Izvanredno stanje u još jednoj zemlji! Na ulicama neredi, pljačke, ima mrtvih Neredi u Njemačkoj Paklena noć VIDEO Veliki neredi u Njemačkoj, gorio dom za umirovljenike: Više od 300 uhićenih, ozlijeđeni policajci

>> 'Mubarak je samo kupio vrijeme slanjem vojske, morat će otići'

Muslimanska braća i drugi egipatski oporbeni pokreti zadužili su u nedjelju ElBaradeija za pregovore s režimom Hosnija Mubaraka.

Nacionalna koalicija za promjenu, koja oko bivšeg šefa Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) okuplja nekoliko oporbenih pokreta, među kojima su i Muslimanska braća, zadužila ga je za pregovore s vlastima.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene