Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Europska komisija priprema plan ulaganja kojim bi se upotrijebilo 200 milijardi eura javnih i privatnih ulaganja kako bi se aktivirao gospodarski rast u Europi, piše španjolski list El Pais koji se poziva na ‘europske izvore’.


Plan je usmjeren na ulaganja vrijedna 200 milijardi eura u infrastrukturu, obnovljive energije i vrhunske tehnologije, piše dnevni list.

Europska unija se može odlučiti za dva puta financiranja. Jedan bi se oslanjao na Europsku investicijsku banku (EIB) i Mehanizam za europsku financijsku stabilnost (ESFS), nastavlja El Pais.

Vezani članci Ursula von der Leyen i Andrej Plenković - 1 Europska komisija odobrila hrvatski nacionalni plan oporavka Andrej Plenković i Ursula von der Leyen Plenković čeka Ursulu von der Leyen: Stiže u Zagreb na sjednicu Vlade, a posjetit će i Rimca

>> Članice MMF-a traže od Europe odlučnije rješavanje krize

Po drugoj opciji bi zemlje članice ubrizgale 10 milijardi eura u kapital EIB. Taj bi plan trebao biti podastrijet tijekom susreta šefova država i vlada EU koji se treba održati prije summita 28. i 29. lipnja. (Hina)
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.