Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poruka egipatskom predsjedniku

El Baradei: Hosni Mubarak mora otići

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Egipatski predsjednik Hosni Mubarak 'mora otići', izjavio je bivši direktor Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) i dobitnik Nobelove nagrade za mir 2005.

Muhamed El Baradei koji je izrazio spremnost da stane na čelo države u prijelaznom razdoblju. 'Danas ću s kolegama izići na ulicu kako bih pridonio promjenama... i poručio da Mubarak mora otići', kazao je El Baradei za satelitski kanal France 24. 'Predsjednik Mubarak nije shvatio poruku egipatskog naroda... prosvjedi će se nastaviti sve do pada režima', dodao je.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Spora tranzicija vlasti Pobuna u Egiptu se širi, vlast prijeti vojskom Slika nije dostupna Neće Mubarak, neće ni oni Prosvjednici i dalje na trgu Tahrir, raketni napad na sinajskom poluotoku

>> VIDEO: Turisti napuštaju Egipat, blokirane piramide, raste broj mrtvih

'Kada se režim tako nisko ponaša i otvara vodene topove na dobitnika Nobelove nagrade za mir, to označava kraj režima, to znači da je vrijeme da ode', istaknuo je El Baradei, aludirajući na prosvjede u Kairu u kojima je sudjelovao.

Jučer je u sukobima prosvjednika i snaga reda 20 ljudi poginulo, a više stotina je ozlijeđeno. Hosni Mubarak je naredio uspostavu policijskog sata u tri najveća grada u zemlji. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene